top of page

Individuele psychotherapie

Wanneer?

 

Heb je het gevoel vast te lopen?

Wil je een nieuwe richting uit maar weet je niet goed hoe daaraan te beginnen?

Wil je terug grip krijgen op jouw leven in plaats van geleefd te worden?

Heb je iets ergs meegemaakt en blijft het jou achtervolgen?

Pieker je vaak? Of heb je vaak terugkerende negatieve gedachten over jezelf en/of de ander?

Word je overspoeld door jouw emoties?

Voel je je al een tijdje niet zo goed in je vel?

Heb je het moeilijk met het verlies van een dierbare, een relatiebreuk?

Heb je het gevoel geen energie meer te hebben?

Dan kan psychotherapie een uitweg bieden. 

IMG_8979.jpg

Individuele psychotherapie

 

 

Individuele psychotherapie kan zowel online, in de praktijk als outdoor. 

 

Het vertrekpunt voor therapie is altijd jouw vraag. We gaan samen op zoek naar hoe je zou willen dat jouw leven eruit ziet eens de problemen waarvoor je op gesprek komt, zijn opgelost. Op die manier bepalen we een duidelijk doel waar we stap voor stap naartoe werken. 

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen alles in zich heeft om het  hoofd te bieden aan de moeilijkheden waarmee men geconfronteerd wordt. Soms zijn we echter de toegang tot onze krachtbronnen verloren. Via gesprekstherapie of wandeltherapie proberen we jouw sterktes en krachten terug naar boven te halen en jouw perspectief opnieuw te verbreden. 

Gezien mijn talrijke opleidingen en jarenlange ervaring kan ik putten uit een brede waaier van methodieken, waardoor ik perfect kan aansluiten bij wat jij nodig hebt. 

 

Werkwijze

IMG_9017.jpg

Therapie via natuurcoaching

Tijdens mijn opleiding tot natuurcoach kreeg ik tools in handen om mijn twee grote liefdes, de liefde voor de natuur en de liefde voor bewegen te integreren in mijn werk.

Ik hou ervan om mensen terug in beweging te krijgen. Door samen op stap te gaan krijg ik mensen niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk in beweging.

 

Tijdens een natuurwandeling voelen mensen zich veel sneller op hun gemak. Je omgeven door groen helpt jou om jouw hoofd en lichaam tot rust te laten komen en werkt bijgevolg stressverlagend.

Door het feit dat je naast elkaar loopt voel je ook niet de noodzaak om oogcontact te maken en dat zorgt er vaak voor dat mensen sneller tot diepgaande gesprekken komen.

 

Bovendien kan de natuur dienst doen als spiegel van jouw innerlijke belevingswereld. Zaken die jou opvallen of aanspreken kunnen een tipje van de sluier lichten.

 

Niets dan voordelen dus!

bottom of page